13:10 21.07.2021

Захворюваність на COVID-19 в Україні перестала знижуватися, але це ще не спалах - KSE

2 хв читати
Захворюваність на COVID-19 в Україні перестала знижуватися, але це ще не спалах - KSE

Захворюваність на COVID-19 в Україні перестала знижуватися, кількість госпіталізацій за добу зросла за тиждень на 3%, але говорити про спалах поки що рано, вважають експерти Київської школи економіки (KSE).

"Госпіталізації та кількість виявлених випадків захворювання в Україні після трьох місяців падіння стабілізувалися. За останній тиждень кількість госпіталізацій показала зростання на 3%. Це означає, що захворюваність починає коливатися на рівні плато. Але такого зростання ще недостатньо для того, щоб говорити про національний спалах", - повідомляє KSE з посиланням на керівника Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрія Ганиченка.

Експерт зазначає, що рівень зайнятості "ковідних ліжок" в Україні залишається найменшим за весь 2021 рік. Зокрема, наразі зайняті 7% ліжок із "киснем" і 12% реанімаційних ліжок.

За словами Ганиченка, незначний тренд на зростання захворюваності фіксують лише в Одеській області, де збільшився рівень госпіталізацій. Водночас удвічі зріс рівень госпіталізації в Тернопільській області, але залишається в регіоні стабільно низьким, тому що така ситуація не свідчить ще про початок спалаху.

Водночас KSE констатує, що кількість українських регіонів, які показують тренд на зниження захворюваності, зменшується, а смертність залишається на низькому рівні.

Крім того, для досягнення до кінця року позитивного ефекту від вакцинальної кампанії темпи вакцинації необхідно збільшити щонайменше втричі, вважає Ганиченко.

"Відсоток більш розповсюджуваних варіантів вірусу, темпи вакцинації, тривалість імунітету й карантин залишаються факторами невизначеності, які впливатимуть на подальші прогнози і розвиток ситуації в Україні", - пояснюють у KSE.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА