14:14 21.07.2021

Кабмін схвалив стратегію реформування державного управління України на 2022-2025 рр.

1 хв читати
Кабмін схвалив стратегію реформування державного управління України на 2022-2025 рр.

Кабінет Міністрів схвалив стратегію реформування державного управління України на 2022-2025 роки, а також план заходів щодо реалізації цієї стратегії.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

"Нова Стратегія є продовженням попереднього етапу впровадження реформи державного управління та базується на результатах оцінки стану державного управління України, проведеної експертами Програми підтримки вдосконалення врядування та менеджменту (SIGMA)", - написав у Telegram-каналі міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

За його словами, 82% опитаних громадян вважають реформу державного управління важливою, 65% громадян задоволені обслуговуванням у центрах надання адміністративних послуг.

"Водночас потребує впровадження загальна адміністративна процедура, реформа оплати праці на державній службі та ряд інших аспектів", - додав він.

Основна мета Стратегії полягає в побудові в Україні спроможної сервісної та цифрової держави, яка забезпечує захист інтересів громадян на основі європейських стандартів та досвіду.

Очікуваними результатами проведення реформи державного управління до 2025 року є: забезпечення надання послуг високої якості й формування зручної адміністративної процедури для громадян і бізнесу; формування системи професійної та політично нейтральної публічної служби, орієнтованої на захист інтересів громадян; розвиток ефективних і підзвітних громадянам державних інститутів, які формують державну політику й успішно її реалізують для сталого розвитку держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА