15:51 21.07.2021

Монастирський: Попередня причина аварії на "Рівнеазоті" - корозія трубопроводу

2 хв читати
Монастирський: Попередня причина аварії на "Рівнеазоті" - корозія трубопроводу

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявляє, що попередньою причиною аварії на "Рівнеазоті" в Рівненській області стала корозія ділянки трубопроводу та невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника.

"Якщо ми говоримо про попередні причини, то саме підприємство функціонує з 1969 року. За попередньою інформацією, капітальний ремонт із заміною трубопроводу не відбувався за останнє десятиліття. Тому попередніми причинами можуть бути невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника, а також корозія ділянки трубопроводу", - сказав Монастирський на засіданні уряду в середу.

Він зазначив, що остаточний висновок зробить спеціальна комісія, яка працює на підприємстві.

Міністр додав, що за фактом події поліція відкрила провадження за ч. 1 ст. 273 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або цехах).

Як повідомлялося, "Рівнеазот" повідомив про надзвичайну ситуацію на підприємстві у вівторок - розгерметизацію трубопроводу в цеху виробництва азотної кислоти, внаслідок якої стався разовий викид нітрозних газів у незначній кількості на території заводу.

У Міністерстві внутрішніх справ України підтвердили інформацію про відсутність жертв і постраждалих.

За даними ДСНС, концентрація газу в повітрі внаслідок витоку на заводі мінеральних добрив "Рівнеазот" у вівторок уп'ятеро нижча за рівень, небезпечний для людини, а загрози довкіллю внаслідок події немає. "За інформацією лабораторного центру, небезпечний рівень газу становить 5 мг на куб повітря. На момент витоку газу концентрація становила 1 мг на куб. м", - повідомили у відомстві.

За інформацією головного санітарного лікаря Рівненської області Романа Сафонова, показники забруднення атмосферного повітря в Рівному після витоку газу на заводі мінеральних добрив "Рівнеазот" у нормі.

Згідно із заявою голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергія Коваля, після проведення замірів у чотирьох точках: селах Городок, Караєвичі, Обарів, а також у Рівному на вул. Млинівській місцевим гідрометцентром перевищення гранично допустимої концентрації діоксиду азоту в повітрі не виявлено. На території населених пунктів вміст діоксиду азоту 0,031-0,074 мг/м куб. при гранично допустимій концентрації 0,2 мг/м куб. і оксиду азоту 0,029 - 0,048 мг/м куб., при гранично допустимій концентрації - 0,4 мг/м куб.

У середу вранці продовжився відбір ґрунтів для проведення екоекспертизи біля ПрАТ "Рівнеазот" і в населених пунктах поблизу підприємства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА