16:43 21.07.2021

У Дніпрі на розкраданні майже 5 млн грн викрили місцевих держвиконавців

2 хв читати
У Дніпрі на розкраданні майже 5 млн грн викрили місцевих держвиконавців

Служба безпеки України в Дніпропетровській області заблокувала протиправну діяльність місцевих державних виконавців, які привласнювали кошти з депозитного та авансового рахунку держструктури, повідомляє прес-служба СБУ в середу.

"За попередніми розрахунками, лише за рік зловмисники вкрали майже 5 млн грн. Як встановили правоохоронці, розкрадали кошти, які у межах виконавчих проваджень боржники переводили на рахунки державної установи. Організаторами схеми, за наявною інформацією, виявилися керівники двох структурних підрозділів Державної виконавчої служби Дніпра. До спільників вони долучили підлеглих", - ідеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що маючи безпосередній доступ до програмно-технічних комплексів Державної виконавчої служби та Державної казначейської служби України, посадові особи вдавалися до шахрайства на етапі формування платіжних доручень.

"У реквізитах замість реального отримувача коштів вказували банківський рахунок підконтрольної фізичної особи-підприємця. В окремих випадках у платіжках фігурували рахунки родичів "ділків" чи їх власні", - зазначають у спецслужбі.

Там уточнюють, що під час обшуків у службових приміщеннях і місцях фактичного проживання учасників угоди виявлено кошти, ймовірно одержані незаконним шляхом, комп'ютерну техніку та документацію з доказами протиправної діяльності.

"За фактом правопорушень розпочато кримінальні провадження за статтями 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України", - уточнюють у СБУ.

У спецслужбі додають, що за результатами проведення відповідних експертиз організаторам та учасникам протиправної схеми планується повідомити про підозру за вчинення зазначених злочинів і додатково за ст. 366 Кримінального кодексу України.

"Наразі триває досудове розслідування для виявлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до схеми", - резюмують у СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА