18:58 21.07.2021

Від початку липня російські найманці на Донбасі 27 разів запускали БПЛА - Українська сторона СЦКК

2 хв читати
Від початку липня російські найманці на Донбасі 27 разів запускали БПЛА - Українська сторона СЦКК

Російські найманці на Донбасі продовжують порушувати умови перемир'я, періодично запускаючи безпілотні літальні апарати, які збирають інформацію про позиції української армії та місцеперебування цивільної інфраструктури.

Як повідомляє Українська сторона Спільного центру контролю та координації, з початку цього місяця зафіксовано вже 27 випадків перетину лінії розмежування безпілотниками російських найманців.

"У липні БПЛА російсько-окупаційних військ 27 разів здійснювали перетин лінії розмежування. Існує чіткий зв'язок між польотами БПЛА та прицільними обстрілами об'єктів цивільної інфраструктури, будинків мирних жителів на підконтрольній уряду України території з використанням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем і мінометів", - наводить слова Української сторони СЦКК прес-служба штабу Операції об'єднаних сил у середу.

Уточнюється, що маршрути польотів БПЛА, що належать російським найманцям, практично збігаються з районами, де зафіксована найбільша кількість порушень режиму припинення вогню з боку окупантів.

"Із початку липня кількість запусків БПЛА російсько-окупаційних військ із метою повітряної розвідки та коректування вогню артилерії збільшилася на 50 відсотків", - додають у СЦКК.

Водночас наголошується, що безпілотники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі систематично піддаються дії "глушилок" під час польотів на тимчасово окупованій території України.

"Команда Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксувала 31 випадок глушіння сигналу БПЛА СММ ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що всі зазначені порушення зафіксовані й задокументовані Українською стороною СЦКК, передані до СММ ОБСЄ та органів попереднього розслідування злочинів російських найманців на Донбасі.

"Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими такі дії російсько-окупаційних військ, які призводять до ескалації напруги і на лінії розмежування, і загалом у районі проведення Операцій об'єднаних сил", - резюмує Українська сторона СЦКК.

Як повідомлялося, в середу на Донбасі російські найманці двічі порушили режим припинення вогню, поранення дістав один український військовий. Воїн, який дістав осколкові поранення внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої, наразі перебуває у лікувальному закладі, його стан - задовільний.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА