19:55 21.07.2021

Зеленський підписав закон про ратифікацію угоди з Францією про фінансування проекту з покращення водопостачання на Луганщині

2 хв читати
Зеленський підписав закон про ратифікацію угоди з Францією про фінансування проекту з покращення водопостачання на Луганщині

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Рамкового договору між Кабінетом міністрів і урядом Французької Республіки про підтримку фінансування проекту з покращення постачання питної води в Луганській області, ухвалений Верховною Радою 1 липня, повідомляє прес-служба президента в середу.

"Угода, укладена 13 травня 2021 року в Києві, передбачає фінансування інвестиційного проекту з покращення постачання питної води в Луганській області, що включає реконструкцію та модернізацію інфраструктури видобування й розподілу питної води з метою досягнення максимального потоку води об'ємом 135 тис. куб. м на добу", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що українська сторона зобов'язується провести операції з розмінування в робочій зоні перед приїздом французьких постачальників і розробити протокол безпеки перед початком робіт.

"Згідно з договором, французька сторона надає кредит для фінансування проекту, суб’єктом з реалізації якого визначено комунальне підприємство "Попаснянський районний водоканал". Загальний нагляд та координацію проекту здійснює Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України", - уточнюють в Офісі президента.

Там наголошують, що кредит надається на суму, що не перевищує 70 млн євро, і призначається для фінансування 100% реалізації проекту та використовується для фінансування контрактів на придбання у Франції товарів, робіт і послуг на суму не менше 70% від загальної суми кредиту; придбання українських або іноземних товарів, робіт і послуг на суму в межах 30% від суми кредиту.

"Для реалізації проекту уряд Франції надає субкредит "Попаснянському районному водоканалу". Гарантом виконання зобов’язань у межах субкредитного договору виступає Луганська ОДА", - зазначають в ОП.

В Офісі президента також додають, що Кредит надається на строк 40 років, включно з пільговим періодом (15 років). Відсоткова ставка за кредитом становить 0,0092% річних. Для отримання кредиту контракт має бути прийнятий до виконання не пізніше 31 грудня 2023 року.

Як повідомлялося, 13 травня Кабінет міністрів України підписав рамкову угоду з урядом Франції про кредитне фінансування проектів з модернізації систем водопостачання в Києві та Луганській області на суму EUR70 млн кожен.

У Мінінтеграції заявили, що модернізація системи водопостачання дозволить забезпечити якісною водою понад 1 млн громадян, зокрема, буде забезпечено безперебійне постачання якісної питної води населенню і підприємствам на підконтрольній уряду території України в містах Попасна, Гірське, Золоте, Станиця Луганська, селищах міського типу Нижнє, Тошківка, Врубівка, Малорязанцеве, Вовчоярівка, Новотошківське, селища Розквіт, Лоскутівка, Підлісне, Устинівка, селах Верхня Вільхова, Нижня Вільхова, Гребля, Нижньотепле, Артема, Боброве, Золотарівка.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА