08:39 22.07.2021

Разумков закликає Конгрес США продовжувати санкційну політику для недопущення введення в експлуатацію "Північного потоку - 2"

2 хв читати
Разумков закликає Конгрес США продовжувати санкційну політику для недопущення введення в експлуатацію "Північного потоку - 2"

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков закликає Конгрес Сполучених Штатів Америки послідовно продовжувати санкційну політику, яка б не допустила добудови і введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік - 2" і утримуватися від затвердження будь-яких угод, які загрожуватимуть енергетичній безпеці Європи.

"Звертаюся до Конгресу США послідовно продовжувати політику санкцій, які б не допустили добудову та введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік - 2" та, у випадку необхідності, розглянути можливість введення додаткових посилених санкцій проти юридичних та фізичних осіб, залучених до будівництва "Північного потоку - 2". Закликаю Конгрес США утримуватися від затвердження будь-яких угод, які загрожуватимуть енергетичній безпеці Європи та становитимуть загрозу національним інтересам України та США", - наголошується у відкритому листі Разумкова спікеру Палати Представників Конгресу США Ненсі Пелосі.

Глава ВР наголошує, що газопровід "Північний потік - 2" Росія використовує як інструмент гібридної війни і цей проект несе пряму загрозу енергетичній безпеці не тільки України, але і всієї Європи.

"Північний потік - 2" є насамперед геополітичним проектом, що має на меті сформувати енергетичну залежність країн Європи від газової монополії Російської Федерації. Він значно звужує шляхи диверсифікації поставок енергії європейським споживачам. "Північний потік -2" іде врозріз з вимогами Третього енергетичного пакету Європейського Союзу та посилює можливості для Росії зловживати своїм домінуючим становищем на європейському енергетичному ринку", - пояснює Разумков.

Водночас, на його переконання, "Північний потік - 2" слід розглядати як частину агресивної політики, яку Росія розгортає не тільки проти України, а й проти всього західного світу.

"Добудова та введення в експлуатацію цього проекту зробить можливим подальше нарощування Росією агресії проти України та потенційно проти інших європейських держав", - акцентує спікер.

Разумков також висловив подяку Конгресу США за постійну підтримку України у протистоянні загрозам з боку Росії і введені раніше санкції, які не дозволили послабити енергетичну безпеку України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА