10:17 22.07.2021

Прем'єр Австралії вибачився за повільну кампанію з вакцинації від COVID-19

3 хв читати
Прем'єр Австралії вибачився за повільну кампанію з вакцинації від COVID-19

 

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон у четвер приніс вибачення за повільний розподіл у країні вакцин від коронавірусу COVID-19, повідомляють західні ЗМІ.

"Мені шкода, що ми не змогли досягти показників (із вакцинації - ІФ), на які сподівалися на початку цього року", - сказав Моррісон.

"Я беру відповідальність за програму з вакцинації. Я також беру на себе відповідальність за труднощі, з якими ми зіткнулися. Очевидно, щось підвладне нашому контролю, щось ні", - додав австралійський прем'єр.

Вибачення Моррісона відбулися на тлі попереджень жителів Сіднея про ймовірність чергового спалаху заражень і довгострокових обмежень. Як повідомляють ЗМІ, в четвер в штаті Новий Південний Уельс добовий приріст заражень коронавірусом становить 124 випадки, що є максимальним показником за період недавнього спалаху COVID-19.

"Я очікую, що кількість випадків зростатиме ще більше", - наводять ЗМІ слова прем'єра штату Гледіс Береджіклян. Вона зазначила, що велика частка інфікованих не проходили ізоляцію.

"Я не можу висловити, в якій серйозній ситуації ми наразі перебуваємо", - додала Береджіклян.

У Сіднеї вже майже місяць діє режим карантину. Обмеження продовжили до 30 липня, однак, як зазначають ЗМІ, малоймовірно, що заходи не продовжать знову.

"Доки достатня кількість населення не пройде повну вакцинацію, ми житимемо з деяким рівнем обмеження. І це залежатиме від того, наскільки швидко ми зможемо подолати тяжкість цього спалаху захворювання", - зазначила прем'єр штату.

В Австралії досить повільно відбувається кампанія з вакцинації від коронавірусу. Так, лише 11% населення країни щеплені від COVID-19.

ЗМІ зазначають, що Австралія робила ставку на вакцину компанії AstraZeneca. Однак через побічні ефекти її рекомендують лише австралійцям старше 60 років.

Представники охорони здоров'я висловлюють стурбованість тим, що в Австралії дуже багато цього препарату, у той час як великі постачання вакцини компанії Pfizer очікуються не раніше кінця року.

До недавнього часу влада справлялася з контролем внутрішнього поширення вірусу. Однак у середині червня в Австралії зафіксували спалах захворювань штамом "дельта". Це сталося після того, як члени іноземного льотного екіпажу заразили водія у Сіднеї. Потім вірус потрапив у Мельбурн - друге за величиною місто країни після Сіднея. Для локалізації спалаху в місті запровадили суворі обмеження. Також режим ізоляції запровадили у штаті Південна Австралія, а в Мельбурні карантин продовжили на невизначений період.

Головне правило ізоляції - залишатися вдома. Виходити на вулицю можна лише в разі потреби - в магазин за продуктами, для отримання медичної допомоги, з метою занять спортом на свіжому повітрі.

За час пандемії Австралія загалом уникла широкого поширення коронавірусної інфекції. Однак останнім часом добовий приріст заражень становить понад 100. У країні виявили понад 32 тис. випадків зараження коронавірусом, 915 інфікованих померли, а 29,7 тис. перехворіли та вилікувалися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА