11:21 22.07.2021

"Голос" закликає США та ЄС зупинити будівництво "Північного потоку-2" та заблокувати його введення в експлуатацію

2 хв читати
"Голос" закликає США та ЄС зупинити будівництво "Північного потоку-2" та заблокувати його введення в експлуатацію

Політична партія "Голос" закликає європейських та американських партнерів України усвідомити ризики, які становить російський газопровід "Північний потік-2" для безпеки Європи, зупинити його будівництво та заблокувати введення газопроводу в експлуатацію.

"Бездіяльність влади та недалекоглядність союзників ставлять під загрозу енергетичну безпеку України та Європи. Німеччина та Сполучені Штати узгодили свої позиції щодо "Північного потоку-2". Німеччина переконана, що діє у своїх економічних інтересах, а Сполучені Штати не хочуть псувати відносини з європейськими союзниками. Таку позицію можна зрозуміти, якщо б контрагентом цього проекту була не Росія", - йдеться в заяві партії.

У ній наголошується, що президент РФ Володимир Путін "ніколи не думає економічними категоріями, а мислить виключно категоріями геополітики та примноження своєї влади".

"І в цьому випадку Путін досягає мети: підрив енергетичної незалежності ЄС, удар по економічній та енергетичній безпеці України, відкриття нових можливостей для агресії проти України", - зазначають у партії.

Там наголошують, що "незначні та другорядні "вигоди" від цієї угоди - грошова компенсація Україні, короткострокові економічні вигоди для Німеччини та обіцянки впровадити проти Росії санкції в разі агресії не перекривають тих ризиків, які проект становить для України та Європи".

"Європа та США мають глибше усвідомити газові інтриги Кремля. Для цього необхідна системна робота української влади. Але, на жаль, замість системної роботи з нашими союзниками в енергетичному питанні влада була зосереджена в руйнуванні адекватного менеджменту в "Нафтогазі" та списанні боргів Фірташа. Хоча мала весь час працювати над тим, щоб переконувати американських і європейських союзників у тому рівні загроз, який становить "Північний потік-2" для України та Європи", - заявляють у "Голосі".

Там уточнюють, що активно говорити про "Північний потік-2" українська влада спромоглася лише тоді, "коли партнери вже виробили компромісну та небезпечну для України та Європи позицію".

"Ми закликаємо наших союзників - США та ЄС - врахувати реальні стратегічні загрози, які становить реалізація проекту "Північний потік-2" для Європи. Проект має бути зупинений, а подальше введення в експлуатацію заблоковане. Неможливо побудувати енергетичну безпеку Європи шляхом змови з підступним та брехливим путінським режимом. Ми в Україні знаємо, що будь-який документ, підписаний Росією, не вартий паперу, на якому він написаний", - закликають у партії.

Крім того, "Голос" також закликав українську владу приділяти більше уваги енергетичній безпеці держави.

"Ми вимагаємо від президента та уряду зосередити свою увагу на енергетичній безпеці країни, гарантувати незалежне корпоративне управління в державних енергетичних компаніях, активно впроваджувати європейські стандарти енергетичної ефективності. Шлях до енергетичної безпеки України лежить через реформи та зменшення олігархічного впливу олігархів на енергетику", - резюмують у партії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА