11:26 22.07.2021

СБУ заблокувала агентурну мережу ФСБ із правоохоронців і чиновників на Херсонщині

2 хв читати
СБУ заблокувала агентурну мережу ФСБ із правоохоронців і чиновників на Херсонщині

Служба безпеки України викрила та припинила діяльність агентурної мережі ФСБ РФ, що діяла на території Херсонської області, серед інформаторів - правоохоронці та чиновники, повідомляє прес-центр відомства.

"Організатором мережі був колишній співробітник регіонального управління СБУ. Він звільнився зі служби у 2014 році і під час виїзду до Російської Федерації був завербований співробітниками ФСБ РФ", - ідеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, для виконання завдань російської спецслужби він створив розгалужену агентурно-інформаторську мережу, до якої, зокрема, залучив, співробітника СБУ в Херсонській області, співробітників місцевої прокуратури та поліції, чиновника Держслужби з НС і колишнього чиновника облдержадміністрації.

"СБУ відомий також московський куратор мережі. Це кадровий офіцер ФСБ РФ Віталій Король, який спеціалізується на Україні. У 2015-2016 роках він перебував на окупованій частині Донецької області у складі ротаційної оперативної групи ФСБ під позивним "Мангуст", - наголошується в повідомленні.

За інформацією спецслужби, задокументовано численні факти збору і передання інформації через заздалегідь відпрацьовані ФСБ РФ закриті канали електронного зв'язку.

"Російську спецслужбу цікавила інформація з обмеженим доступом, яка стосувалася діяльності та особового складу регіонального управління СБУ, дані про регіональні правоохоронні структури, військові підрозділи та органи місцевого самоврядування. За передану інформацію резидент отримував від російської спецслужби щомісячну грошову винагороду", - наголошується в повідомленні.

Під час обшуків у затриманих вилучено комп'ютерну техніку та засоби зв'язку з представниками ФСБ, російську символіку, а також значні грошові кошти в іноземній валюті.

"Резидента ФСБ РФ та його агента, співробітника СБУ, затримано відповідно до ст. 208 КПК України. Їм оголошено про підозру за ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу", - інформують в СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА