12:24 22.07.2021

Центральний автовокзал Києва відкрився після реконструкції

2 хв читати
Центральний автовокзал Києва відкрився після реконструкції

Центральний автовокзал Києва відкрився після реконструкції, на яку було витрачено приблизно 100 млн грн, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, що взяв участь у церемонії відкриття, модернізація Центрального автовокзалу є успішним кейсом державно-приватного партнерства. Очікується, що він зможе приймати по 2,5 млн пасажирів за рік.

Міністр зазначив, що саме з оновлення головного автовокзалу столиці розпочинається реформування автостанційного бізнесу в Україні.

"У партнерстві з "Київпассервіс" ми перетворили Центральний автовокзал на "аеропорт для автобусів" - сучасний транспортний хаб, де пасажирам зручно і комфортно. Ми повністю змінили бізнес-модель, забезпечили прозорі умови співпраці для перевізників і вже запустили онлайн-сервіс із продажу квитків, із можливістю їх бронювання і викупу на автостанціях. Найближчим часом ми пропонуватимемо пакет ІТ-рішень з управління бізнесом для перевізників", - розповів директор компанії "Укрпас" Максим Скляренко.

За його словами, ще 20 млн грн було вкладено в розробку ІТ-рішень, зокрема омніканального сервісу з продажу квитків та автостанційного рішення, яке передбачає автоматизацію процесів, диспетчеризацію, інтегровану базу даних рейсів, обмін даними з перевізниками та іншими автостанціями, продаж квитків. "Укрпас" запустив онлайн-маркетплейс, де можна купити квитки з будь-яких автостанцій і безпосередньо від перевізників.

Скляренко також повідомив, що кількість платформ на оновленому автовокзалі збільшено з 12 до 30, створено комфортні зали очікування, каси, ескалатори, фудкорти, інфраструктуру для маломобільних груп населення, кімнату матері й дитини, вбиральні та готель на 34 номери.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА