12:43 22.07.2021

У Будапешті встановлять пам'ятник загиблим за Україну, на Закарпатті виділять додаткову ділянку для угорського військового кладовища

1 хв читати

У Будапешті буде встановлено пам'ятник, пам'ятний хрест загиблим за Україну, а Україна, у свою чергу, дасть дозвіл на виділення додаткової ділянки для розміщення угорського військового кладовища в Підполоззі в Закарпатській області, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми домовилися, що в Будапешті буде встановлено пам'ятник, пам'ятний хрест загиблим за Україну. Україна, у свою чергу, дасть дозвіл на виділення додаткової ділянки для розміщення угорського військового кладовища в Підполоззі в Закарпатській області. Це дуже важливий гуманітарний жест обох сторін. Переговори з цього питання тривали дуже довго, і я радий, що нам сьогодні з Петером вдалося поставити у них крапку в інтересах насамперед наших суспільств і вшанування пам'яті наших співвітчизників", - сказав Кулеба на прес-конференції з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто в Києві в четвер.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА