13:10 22.07.2021

Держсекретар США провів зустріч із головою наглядової ради Меморіалу "Бабин Яр"

2 хв читати
Держсекретар США провів зустріч із головою наглядової ради Меморіалу "Бабин Яр"

Представники наглядової ради Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" Натан Щаранський і сенатор Джо Ліберман у Вашингтоні зустрілися з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, повідомляє прес-служба Меморіалу.

"Ми вдячні за такий теплий і дружній прийом, – сказав Натан Щаранський. – США відіграють провідну роль у захисті та просуванні прав людини й демократичних цінностей. Боротьба проти антисемітизму, проявів ксенофобії та нетерпимості для мене є маркером розвитку людства. Ми були раді поінформувати держсекретаря США про прогрес украй важливого для України й усієї Східної Європи проекту меморіалізації жертв Голокосту від куль. Бабин Яр у Києві – найвідоміший символ цієї міжнародної трагедії", - сказав голова наглядової ради Щаранський.

Він зазначив, що держсекретареві розповіли про "безпрецедентну підтримку президента України Володимира Зеленського, яка вже цього року дозволить відкрити першу чергу меморіально-музейного комплексу в Бабиному Яру".

"Пам’ять про жертв нацистів була стерта радянським режимом протягом пів століття. Але зараз із набуттям Україною справжньої незалежності ми бачимо реальні зміни. Меморіал дозволить передавати пам’ять і вчити нові покоління, розвивати їх і змінювати світ на краще", - наголосив він.

У свою чергу голова Держдепартаменту США у Twitter за результатами зустрічі відзначив глобальні виклики демократії, важке становище політичних в'язнів у всьому світі і важливість боротьби з антисемітизмом в усіх його формах, включаючи спотворення і заперечення Голокосту.

"Для мене було честю зустрітися з відомим радянським дисидентом і правозахисником Натаном Щаранським. Сполучені Штати повторюють його заклик до звільнення політичних в’язнів по всьому світу, і ми приєднуємося до нього в засудженні антисемітизму у всіх його формах", - написав Блінкен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА