13:44 22.07.2021

Кулеба і Сіярто разом відправляться у зону ООС

1 хв читати
Кулеба і Сіярто разом відправляться у зону ООС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сіярто в четвер разом відвідають зону проведення Операції об'єднаних сил, щоб ознайомитися з ситуацією з безпекою.

"Відвідування мною і Петром сьогодні Операції об'єднаних сил є важливим знаком, що російсько-український збройний конфлікт залишається найбільшою загрозою безпеці Європи і перебуває у фокусі комітету міністрів Ради Європи. На Сході ми ознайомимося з ситуацією з безпеки та кроками України для полегшення складного життя людей в зоні бойових дій і підвищення їх безпеки", - сказав Кулеба на прес-конференції з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто у Києві в четвер.

Кулеба уточнив, що Сіярто відвідує Україну також як голова комітету міністрів Ради Європи, і це перший із 2014 року візит голови комітету міністрів Ради Європи в Україну і в зону проведення Операції об'єднаних сил.

У свою чергу Сіярто наголосив, що радий бути першим головою комітету міністрів Ради Європи, який поїде на східні території.

"Ми, угорці, зацікавлені в тому, щоб цей конфлікт на Сході мав мирне вирішення. Мінські домовленості - це той напрям, через який ми сподіваємося, що у якийсь спосіб корабель цього конфлікту вибереться на мирні води. Ми хочемо долучитися до покращення гуманітарної ситуації", - запевнив Сіярто.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА