15:41 22.07.2021

Суд зобов'язав ДБР внести до ЄРДР відомості про можливу держзраду керівництва країни через зрив операції щодо "вагнерівців"

1 хв читати
Суд зобов'язав ДБР внести до ЄРДР відомості про можливу держзраду керівництва країни через зрив операції щодо "вагнерівців"

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Державне бюро розслідувань внести відомості за статтею про державну зраду через дії перших осіб держави в контексті проведення операції щодо "вагнерівців" до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

"Розпочати досудове розслідування, зобов'язати уповноважену особу - слідчого центрального апарату ДБР надати... документи, які підтверджують факт внесення до ЄРДР...", - ідеться в рішенні суду, момент оголошення якого транслювали на сторінці "Руху опору капітуляції" у Facebook.

У цьому самому відео один із заявників, колишній народний депутат України Андрій Тетерук пояснив: "Нашу скаргу було задоволено в повному обсязі, суддя прийняв рішення зобов'язати ДБР вчинити так, як передбачає українське законодавство: нашу заяву про вчинення злочину за статтею 111 про державну зраду зареєструвати і внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань".

За його словами, йдеться про можливе правопорушення, вчинене керівництвом країни, зокрема президентом, у контексті проведення зриву операції щодо "вагнерівців".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА