17:34 22.07.2021

Позов Росії проти України до ЄСПЛ варто сприймати просто як демонстрацію - віце-спікер Кондратюк

1 хв читати
Позов Росії проти України до ЄСПЛ варто сприймати просто як демонстрацію - віце-спікер Кондратюк

Позов Російської Федерації як держави до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) стосовно України варто сприймати не більше ніж інформаційний привід, вважає заступник голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

"Я думаю, що це демонстративна поведінка, яка зараз є просто як виклик. До цього треба ставитися просто як до того, що виникло для інформаційного поля, і не більше", - сказала Кондратюк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

При цьому вона наголосила, що Україна як держава повинна бути готова обстоювати свої інтереси на всіх міжнародних майданчиках, зокрема і ЄСПЛ.

Як повідомлялося, раніше в четвер Росія вперше звернулася до ЄСПЛ з міждержавною скаргою на іншу державу - Україну, скарга стосується цілої низки порушень, зокрема загибелі мирного населення, придушення свободи слова та водної блокади Криму.

Також Росія зазначила в міждержавної скарзі до ЄСПЛ, що відповідальність за катастрофу малазійського "Боїнга" MH17 на Донбасі лежить на Україні - країна не закрила повітряний простір над зоною бойових дій і пізніше не розслідувала цю обставину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА