10:21 23.07.2021

Швеція відкриється для українських туристів із 26 липня

2 хв читати
Швеція відкриється для українських туристів із 26 липня

Уряд Швеції дозволив громадянам України в'їзд до країни з 26 липня.

"Уряд ухвалив 22 липня, що жителі України будуть звільнені від заборони на в'їзд, а жителі Руанди і Таїланду більше не будуть звільнені від заборони на в'їзд. Ці поправки застосовуються з 26 липня 2021 року", - йдеться в повідомленні на сайті уряду Швеції.

Як повідомляється на сайті tripadvisor.mfa.gov.ua Міністерства закордонних справ України, залишається чинною вимога про наявність негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19 або наявності сертифікату про вакцинацію (COVID certificate) під час в'їзду до країни іноземців, на яких не поширюється заборона на в'їзд.

Наразі Швеція визнає тільки сертифікати про вакцинацію, видані в країнах ЄС/ЄЕП або в Андоррі, Монако, Сан-Марино, Швейцарії або Ватикані.

В'їзд до країни буде дозволений, якщо з дати отримання другої дози вакцини проти COVID-19 минуло 14 днів.

Наголошується також, що Швеція визнає вакцини, затверджені відповідно до постанови (ЄС) 726/2004, або дозволені ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях. Зокрема, Швеція схвалила такі вакцини, як Comirnaty (COVID-19 vaccine BioNtech Tozinameran,) Spikevax (COVID-19 vaccine Moderna), Vaxzevria (COVID-19 vaccine AstraZeneca), COVID-19 vaccine Janssen, COVID-19 vaccine AstraZeneca/SKBio, COVISHIELD (Serum Institute of India COVID-19 vaccine), COVID-19 vaccine BIBP/Sinopharm, CoronaVac (COVID-19 vaccin Sinovac).

ПЛР-тест має бути зроблений за 48 годин до в'їзду до Швеції (вважається час із моменту здачі біологічного матеріалу). Вимога поширюється на іноземців, яким виповнилося 18 років. Тест на СOVID-19 можна зробити в аеропорту Арланда http://www.airportsky.se/. Від вимоги про наявність негативного тесту на COVID-19 під час в'їзду до країни звільняються громадяни, які подорожують із Данії, Фінляндії, Ісландії та Норвегії. Детальна інформація розміщена на сайтах уряду і поліції Швеції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА