13:33 23.07.2021

За рік роботи Офісу протидії рейдерству припинилися захоплення внаслідок несанкціонованих доступів до держреєстрів - Мін'юст

2 хв читати
За рік роботи Офісу протидії рейдерству припинилися захоплення внаслідок несанкціонованих доступів до держреєстрів - Мін'юст

Офіс протидії рейдерству Міністерства юстиції за рік своєї роботи зміг повністю припинити рейдерство внаслідок несанкціонованих доступів до державних реєстрів, повідомляє прес-служба відомства з посиланням на керівника Офісу протидії рейдерству Віктора Дубовика.

"Отримавши після створення майже 1,4 тис. нерозглянутих скарг, ми були змушені не тільки налагоджувати операційні процеси діяльності новоствореного департаменту, а й намагатися збільшувати темпи розгляду скарг і шукати дієві механізми збільшення кількісного і якісного розгляду скарг Колегією. Таких заходів було вжито дуже багато", - розповів Дубовик.

За його словами, кількість скарг у сфері бізнесу, які перебувають на розгляді, протягом останніх двох місяців не перевищує показник у 50 скарг. "Водночас більшість становлять не неправомірні рейдерські захоплення діючих підприємств, а все те, що підпадає під реєстрацію в ЄДР. А це - ОСББ, кооперативи, садівничі товариства тощо. Частка "живого бізнесу", скарги за якими є обґрунтованими і підлягають задоволенню, становить не більше ніж 10%", - розповів голова Офісу протидії рейдерству.

"Кількість рейдерських захоплень, які відбувалися внаслідок несанкціонованих доступів до державних реєстрів, поки що дорівнює 0. Для порівняння, минулого року було майже 50 таких втручань", - додав він.

Також завдяки запуску регіональних колегій вдалося більше ніж удвічі зменшити загальну кількість скарг, які перебувають на розгляді.

"У планах - уже з вересня цього року повністю завершити розгляд старих скарг і перейти виключно до розгляду поточних скарг", - розповів Дубовик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА