17:09 23.07.2021

Мінцифри завершує бета-тестування ковідного сертифіката у застосунку "Дія" - НСЗУ

2 хв читати
Мінцифри завершує бета-тестування ковідного сертифіката у застосунку "Дія" - НСЗУ

Міністерство цифрової трансформації України завершує бета-тестування формування сертифіката у мобільному застосунку "Дія".

"Період бета-тестування вже завершується і зовсім скоро всі користувачі застосунку "Дія" зможуть сформувати свій ковідний сертифікат", - повідомляє Національна служба здоров'я України (НСЗУ).

За її інформацією, надалі сертифікат можна буде отримати також і у лікаря, з яким підписано декларацію.

Формування ковідного сертифіката відбувається на основі даних, внесених лікарем для пацієнта в електронній медичній картці.

Ковідний сертифікат може бути сформований за наявності інформації про те, що людина отримала необхідну кількість доз вакцини від коронавірусу, або перехворіла COVID-19, або має негативний результат ПЛР-тесту.

Ковідний сертифікат використовуватиметься і всередині України (зокрема, для відвідування масових заходів), і для закордонних подорожей. При цьому НСЗУ уточнює, що для закордонних подорожей необхідно дочекатися взаємного визнання сертифікатів між Україною та іншими країнами.

Крім того, уточнюється, що міжнародне свідоцтво про вакцинацію можуть отримати люди, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19.

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію також може бути використано для подорожей за кордон.

"Такий документ можна отримати лише в паперовій формі у сімейного лікаря або в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров'я. Цей документ вже ратифікований Україною та міжнародною спільнотою", - повідомляє НСЗУ.

Крім того, НСЗУ нагадує, що в Україні триває перехід на електронні листки непрацездатності - медичний висновок про тимчасову непрацездатність.

Медичний висновок про тимчасову непрацездатність формується автоматично на основі електронних медичних записів. При цьому цей документ не містить інформації про попередні або встановлені діагнози, про призначене лікування або будь-яку іншу медичну інформацію.

"У ньому міститься лише факт засвідчення періоду непрацездатності та адміністративна інформація. Лікар підписує цей документ своїм електронним підписом. Після цього документ автоматично відправляється в електронний реєстр листків непрацездатності Пенсійного фонду. Пацієнту не потрібно нікуди носити паперові бланки та збирати на них підписи", - повідомляє НСЗУ.

Як повідомлялося, в Україні з 1 липня розпочалася пілотна експлуатація ковідних сертифікатів та їх генерації застосунком "Дія" на основі даних, які внесені до системи електронного здоров'я під час вакцинації від COVID-19.

При цьому сертифікат може бути згенерований лише після введення двох доз вакцини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА