17:12 23.07.2021

СБУ заблокувала міжнародний канал контрабанди до ЄС підроблених сигарет з Близького Сходу, вилучено понад 10 тонн сигарет

1 хв читати
СБУ заблокувала міжнародний канал контрабанди до ЄС підроблених сигарет з Близького Сходу, вилучено понад 10 тонн сигарет

Служба безпеки України заблокувала транснаціональний канал незаконного переправлення підакцизної продукції з Близького Сходу до Євросоюзу, який проходив територією України.

Як повідомляє прес-служба СБУ в п'ятницю, в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" правоохоронці вилучили понад 10 тонн контрабандних сигарет на загальну суму понад 10 млн грн.

"До організації протиправної діяльності причетні декілька посадових осіб київської митниці.. Встановлено, що учасники схеми планували нелегально переправляти з однієї з країн Близького Сходу до ЄС оптові партії тютюнових виробів з підробленими марками акцизного збору. Для приховування продукції ділки вносили недостовірні відомості до митних декларацій", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що канал постачання "товару" проходив через територію України. За оперативними даними, після переміщення контрабанди через держкордон зловмисники планували приховано переправляти її до ЄС поза встановленими пунктами пропуску.

"У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 201 (контрабанда) та ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності організаторів та учасників протиправної діяльності", - резюмують у СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА