17:24 23.07.2021

У голови Харківської облради здійснювали обшуки, але він не має статусу у справі про хабарі в понад 1 млн грн - НАБУ

2 хв читати
У голови Харківської облради здійснювали обшуки, але він не має статусу у справі про хабарі в понад 1 млн грн - НАБУ

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) вимагатиме взяти під варту заступника голови Харківської облради та його спільника-адвоката, яким інкримінують одержання хабара в сумі 1 млн 50 тис. грн, повідомив детектив НАБУ Микола Карась.

"Ми звертатимемося з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - сказав Карась на брифінгу в п'ятницю.

Він зазначив, що в разі обрання такого запобіжного заходу суд відповідно до законодавства також визначить суму застави.

За його словами, підставою для порушення кримінального провадження стало звернення до НАБУ директора КП, з якого вимагали цю суму за можливість залишитися на посаді.

"Питання не в перепризначенні, а в не ініціюванні питання про звільнення з посади керівника підприємства, оскільки з ним було продовжено контракт і він працював на законних підставах", - пояснив Карась.

За його словами, гроші передавали у кілька траншів, починаючи з квітня, і під час одержання останнього (350 тис. грн) обох фігурантів затримали.

Коментуючи інформацію, поширену напередодні низкою місцевих Telegram-каналів та інформаційними сайтами з посиланням на власні джерела, про те, що детективи НАБУ також затримали голову облради Артура Товмасяна, Карась заявив, що з Товмасяном не проводили жодних слідчих дій, і він не має процесуального статусу у цій справі.

"Процесуального статусу наразі у зазначеної особи не може бути", - сказав Карась.

Водночас він підтвердив, що обшуки в рамках кримінального провадження проводили, зокрема, в кабінеті і вдома у Товмасяна. За словами Карася, обшуки за місцем проживання фігурантів та в їхніх легкових автомобілях тривали до 7-ї години ранку п'ятниці.

Як повідомлялося, 22 липня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали заступника голови Харківської облради та його спільника-адвоката під час одержання 350 тис. грн - останньої частини з хабара в 1 млн 50 тис. грн. За цю суму фігуранти обіцяли залишити на посаді директора комунального підприємства.

23 липня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру обом затриманим за ч. 4 ст. 368 (неправомірна вигода) КК України. Вона також дала зрозуміти, що затриманий заступник голови облради є представником партії влади.

Голова Харківської облради має трьох заступників і першого заступника. Один із них - Андрій Малиш - є представником партії "Слуга народу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА