18:50 23.07.2021

NASA та Boeing схвалили політ Starliner до МКС

1 хв читати
NASA та Boeing схвалили політ Starliner до МКС

Національне управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) і корпорація Boeing схвалили тестовий політ NASA Boeing Orbital Flight Test-2 (OFT-2) космічного корабля CST-100 Starliner до Міжнародної космічної станції (МКС) 30 липня, повідомив у п'ятницю спеціалізований сайт nasaspaceflight.com.

За інформацією NASA, корабель зазнав низки змін для вирішення проблеми з програмним забезпеченням, яка стала причиною часткового провалу під час першого тестового польоту Starliner у грудні 2019 року.

Корабель пройшов численні тести і зазнав серйозних змін у системі стикування. Носову частину CST-100 Starliner оснащено захисною обшивкою, подібною до тієї, яку використовують на кораблі компанії SpaceX Dragon Endeavour.

За результатами перевірок було оголошено, що CST-100 Starliner вирушить до МКС о 14:53 за Східним тихоокеанським часом 30 липня. Приблизно через 24 години після запуску космічний корабель пристикується до переднього порту модуля Harmony, розташованого на МКС.

Порт, який займе CST-100 Starliner, був звільнений кораблем Crew Dragon 21 липня, де перебували астронавти NASA Шейн Кімброу та Меган Макартур, астронавт Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Акіхіко Хошіде та астронавт Європейського космічного агентства Тома Песке.

Під час місії OFT-2 буде перевірено різні здатності Starliner - запуск, стикування, повернення в атмосферу Землі та приземлення в пустелі на Заході США.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА