20:55 23.07.2021

За рішенням РНБО України запроваджені санкції проти шістьох осіб, зокрема співзасновників "Вайлдберріз" - указ

2 хв читати
За рішенням РНБО України запроваджені санкції проти шістьох осіб, зокрема співзасновників "Вайлдберріз" - указ

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який вводить в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 липня 2021 р. "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" щодо шістьох фізичних осіб.

Відповідний указ президента №304/2021 від 23 липня оприлюднений на сайті глави держави.

Так, санкції терміном на три роки, зокрема, запроваджуються стосовно: Тетяни Бакальчук та Владислава Бакальчука (співзасновники товариства з обмеженою відповідальністю "Вайлдберріз" ("Вайлдберріз", Wildberries), Андрія Ревяшка (директор з розвитку інформаційних технологій товариства з обмеженою відповідальністю "Вайлдберріз" ("Вайлдберріз", "Wildberries"), Олексія Кузьменка (керівник напрямку "книги" товариства з обмеженою відповідальністю "Вайлдберріз" ("Вайлдберріз", "Wildberries"). Усі четверо є громадянами Російської Федерації.

Крім того, санкції на три роки введені проти громадянина Франції Фаяр Жераль-Юбера (Fayard Gérald-Hubert) - засновника некомерційної організації "Офіційний репрезентаційний центр Донецької народної республіки у Франції". Також у списку значиться ще одна громадянка Франції Неан Крістель (Neant Christel), що проживає в м.Донецьк, співробітник так званого "Міжнародного прес-центру Doni".

Зазначений вид обмежувальних заходів містить: блокування активів; запобігання виведення капіталів за межі України; зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань; інші санкції будуть відповідати принципам їх застосування, встановленим цим законом (заборона на встановлення ділових контактів).

Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію відповідним указом, покладено на секретаря РНБО.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомлялося, 16 липня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що Рада національної безпеки і оборони України ввела санкції проти дев'яти громадян України, які включені в санкційні списки США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА