07:34 24.07.2021

Зеленський представив новопризначеного главу СЗР Литвиненка

2 хв читати
Зеленський представив новопризначеного главу СЗР Литвиненка

Президент України Володимир Зеленський представив колективу Служби зовнішньої розвідки України новопризначеного главу Олександра Литвиненка, повідомляє прес-служба президента.

"Олександра Валерійовича ми всі знаємо, я особисто знаю його два роки. Багато працюємо в Раді національної безпеки і оборони. Дуже багато зробили під його керівництвом в Інституті стратегічних досліджень. Справді з великою повагою ставлюся до пана Литвиненка. Він – досвідчена й поважна людина, професіонал з прекрасною репутацією", - зазначив президент.

Він наголосив, що Литвиненко чудово розуміє завдання, які стоять перед зовнішньою розвідкою, і вважає, що він повинен зберегти навколо себе професіоналів, щоб разом реформувати СЗР.

"У нас сьогодні одне велике завдання – це захист нашої державності, нашого суверенітету, територіальної цілісності. І кожен повинен це робити прозоро, відкрито, віддаючи свої сили та знання", - сказав Зеленський.

Литвиненко подякував президенту за довіру і зазначив, що для нього це призначення є великою честю і викликом.

"Переконаний, що у Службі зовнішньої розвідки прекрасні традиції, прекрасний потенціал, дуже потужні фахівці. І я впевнений, що разом з вами ми зможемо зробити все для захисту національних інтересів нашої держави, отримання випереджальної, якісної оперативної інформації про плани й наміри нашого ворога – Російської Федерації, інших держав. Я переконаний, що разом ми виправдаємо довіру Президента, керівництва держави й забезпечимо виконання завдань нашої служби", - сказав він.

Глава держави вручив Литвиненку службове посвідчення і привітав з призначенням на цю відповідальну посаду. На церемонії представлення також були присутні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, керівник Офісу президента Андрій Єрмак, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Олександр Литвиненко народився в 1972 році в Києві. Має кілька вищих освіт. Зокрема, в 2009 році закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю "правознавство", а також у 2013 році - Королівський коледж оборонних наук (RCDS), Велика Британія.

Працював на різних посадах у Службі безпеки і Раді національної безпеки і оборони України. Генерал-майор запасу. З серпня 2019 року обіймав посаду директора Національного інституту стратегічних досліджень.

Доктор політичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. Нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня, відзнакою президента України - ювілейною медаллю "25 років незалежності України".

Як повідомлялося, Зеленський підписав укази про звільнення з посади голови СЗР Валерія Кондратюка та призначення Литвиненка в п'ятницю, 23 липня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА