07:39 24.07.2021

Масштабні акції протесту проти "санітарних перепусток" заплановані у Франції

2 хв читати
Масштабні акції протесту проти "санітарних перепусток" заплановані у Франції

Акції протесту проти застосування "санітарних перепусток" для відвідування громадських місць намічені на суботу в великих містах Франції, повідомляють французькі ЗМІ.

Крім Парижа, демонстрації заплановані в таких великих містах країни, як, наприклад, Ліон, Тулуза, Марсель, Ніцца.

Згідно з інформацією, розміщеною на сторінці руху "Mouvement Citoyen Sans Etiquette" ("Рух громадян без етикеток"), акції у французькій столиці відбудуться в трьох місцях: на площі Трокадеро, на площі Бастилії і біля Палацу інвалідів.

Протестувальники мають намір вийти на вулиці міст, щоб висловити невдоволення, як вони самі заявляють, "санітарною диктатурою".

Минулої суботи, згідно з даними МВС Франції, в аналогічних акціях взяли участь близько 114 тис. людей у всій Франції, в Парижі зібралося близько 18 тис. осіб.

Французькі ЗМІ нагадують, що цього тижня французький уряд представив парламенту законопроект щодо прискорення темпів вакцинації від коронавірусу. План містить введення з початку серпня "санітарної перепустки", а також обов'язкову вакцинацію проти COVID-19 персоналу медичних установ.

"Санітарна перепустка", згідно з планами уряду, буде обов'язковою для доступу в усі місця дозвілля та культури, на заходи за участю понад 50 осіб, в кафе і ресторани, торговельні центри, поїзди, літаки і міжміські автобуси. У неї будуть занесені відомості або про повну вакцинацію, або про недавній негативний результат тесту ПЛР. Міський громадський транспорт залишиться відкритим для всіх громадян.

При цьому з середи в країні "санітарні перепустки" вже вимагають для відвідування музеїв, бібліотек та об'єктів культури, а також спортивних установ - у випадках, коли загальна кількість учасників перевищує 50 осіб.

Плановані нові обмежувальні заходи викликали суперечки не тільки в суспільстві, але і серед політиків. Так, у французькій опозиції вважають, що таке застосування "санітарних перепусток" обмежує права громадян, може роз'єднати суспільство. Лідер партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен зазначала, що подібні заходи суперечать зобов'язанням, які раніше брав на себе французький уряд. Вона просила як мінімум перенести введення заходів на більш пізній термін.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА