13:34 24.07.2021

Заступник помічника держсекретаря США про санкції проти Коломойського: Це не кінець історії

2 хв читати
Заступник помічника держсекретаря США про санкції проти Коломойського: Це не кінець історії

Заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії, виконувач обов'язків тимчасового повіреного в справах США Джордж Кент заявив, що заборона США на в'їзд до країни українському бізнесмену Ігорю Коломойському є лише першим кроком, який є в компетенції Держдепартаменту.

"Є інші можливості - я про Міністерство фінансів. Тобто, це не кінець цієї історії. І питання також у Федерального бюро розслідувань і нашого Міністерства юстиції. Торік стало відомо, що є справа проти Коломойського. І побачимо, чим це закінчиться. Але ми знаємо, що це проблематично. Якщо було не все за законом у нас - це наша справа, а якщо він це ж зробив тут, в Україні, - це ваша справа", - сказав Кент в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Він нагадав, що український екс-прем'єр (1996-1997 рр.) Павло Лазаренко "сидів у нас десять років", а бізнесмен Дмитро Фірташ нині перебуває в Австрії під загрозою екстрадиції до США.

Як повідомлялося, держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про санкції проти бізнесмена та колишнього українського державного діяча Ігоря Коломойського у зв'язку з його причетністю до великої корупції, йому та його найближчим родичам заборонено в'їзд до США.

Блінкен зазначив, що в офіційному статусі голови Дніпропетровської області України з 2014 до 2015 року Коломойський, використовуючи свій політичний вплив та офіційну владу для особистої вигоди, був причетний до корупційних дій, які підірвали верховенство закону та віру української громадськості в демократичні інститути свого уряду та суспільні процеси.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА