15:45 24.07.2021

Естонія надасть Литві 100 км колючого дроту, щоб зупинити нелегальних мігрантів з території Білорусі

2 хв читати
Естонія надасть Литві 100 км колючого дроту, щоб зупинити нелегальних мігрантів з території Білорусі

Естонія направить Литві для надання допомоги в боротьбі з нелегальною міграцією з Білорусі 100 кілометрів колючого дроту і три безпілотники.

"Литва - наш близький союзник, наше завдання - негайно підтримати її в цій кризі", - заявив міністр оборони Естонії Калле Лаанет під час телефонної розмови з міністром внутрішніх справ Литви Агне Білотайте, повідомив у суботу портал телерадіомовлення Естонії.

За його словами, насамперед із запасів Сил оборони в Литву відправлять сто кілометрів колючого дроту, щоб країна могла прискорити зміцнення свого кордону. "З 1 серпня ми також готові направити в Литву три безпілотні літальні апарати, щоб поліпшити ситуацію з поінформованістю на кордоні", - сказав він.

Про допомогу попросила влада Литви, зазначивши, що будівництво загородження на литовсько-білоруському кордоні гальмується через відсутність колючого дроту. Естонія надасть його безоплатно.

Литва звернулася по допомогу й до інших країн.

Наразі всі наявні в армії Литви запаси колючого дроту витрачено. Найближча країна - Польща, але їй колючий дріт потрібен передусім для власного кордону.

Нині тривають переговори з Данією і Словенією, розглядається можливість отримання колючого дроту як пожертви. Загородження має бути побудоване на ділянці кордону завдовжки 550 кілометрів.

Загалом на кордоні з Білоруссю цього року литовські посадовці затримали понад 2 430 мігрантів - у 30 разів більше, ніж минулого. Більшість із них - із країн Близького Сходу та Африки.

Основна частина мігрантів прагне потрапити через Литву до країн Західної Європи.

Влада Литви називає зрослу міграцію організованою акцією Білорусі проти Литви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА