19:05 24.07.2021

Заступнику голови Харківської облради обрано запобіжний захід

2 хв читати
Заступнику голови Харківської облради обрано запобіжний захід

Вищий антикорупційний суд на засіданні 24 липня 2021 обрав запобіжний захід заступнику голови Харківської обласної ради, викритому на вимаганні та отриманні хабара.

"24 липня 2021 року Вищий антикорупційний суд за клопотанням детективів НАБУ та прокурорів САП обрав запобіжний захід заступнику голови Харківської облради, викритому спільно з адвокатом на вимаганні та отриманні 1 млн 50 тис. гривень неправомірної вигоди від директора комунального підприємства за не звільнення його із займаної посади", - повідомляє САП на сторінці в Facebook.

За рішенням слідчого судді, до чиновника застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення 4,75 млн грн застави.

Термін дії запобіжного заходу - до 20 вересня 2021 року.

Як повідомлялося, 22 липня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали заступника голови Харківської облради і його спільника-адвоката при отриманні 350 тис. грн - останньої частини з хабара в 1 млн 50 тис. грн. За цю суму фігуранти обіцяли залишити на посаді директора комунального підприємства.

23 липня Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру обом затриманим за ч.4 ст.368 (неправомірна вигода) КК України. Вона також дала зрозуміти, що затриманий заступник голови облради є представником партії влади.

У глави Харківської облради три заступники і перший заступник. Один із них - Андрій Малиш - є представником партії "Слуга народу".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА