19:38 24.07.2021

Зіткнення протестувальників проти обмежувальних заходів через COVID-19 з поліцією відбуваються в Парижі і Ліоні

2 хв читати
Зіткнення протестувальників проти обмежувальних заходів через COVID-19 з поліцією відбуваються в Парижі і Ліоні

Зіткнення з поліцією почалися в Парижі, де в суботу проходять три маніфестації проти так званих "санітарних перепусток" і обов'язкової вакцинації від COVID-19 для людей певних професій.

За даними французького телеканалу BFM TV, у поліцейських летять петарди, серед правоохоронців є постраждалі. Поліція у відповідь застосовує сльозогінний газ. На деяких вулицях протестувальники будують барикади.

BFM TV повідомляє і про заворушення на аналогічній маніфестації в Ліоні, зазначаючи, що місцева влада раніше заборонила її проведення.

Протести проти обмежувальних заходів французької влади тривають і в інших містах Франції, зокрема в Дюнкерку, Перпіньяні, Тулузі, Марселі, Ніцці.

Минулої суботи, згідно з даними МВС Франції, в аналогічних акціях взяли участь близько 114 тис. людей у всій Франції, в Парижі зібралося близько 18 тис. людей.

Французькі ЗМІ нагадують, що на цьому тижні французький уряд представив парламенту законопроект щодо прискорення темпів вакцинації від коронавірусу. План містить введення з початку серпня "санітарної перепустки", а також обов'язкову вакцинацію проти COVID-19 персоналу медичних установ.

"Санітарна перепустка", згідно з планами уряду, буде обов'язковою для доступу в усі місця дозвілля та культури, на заходи за участю понад 50 осіб, в кафе і ресторани, торговельні центри, поїзди, літаки і міжміські автобуси. До неї будуть занесені відомості або про повну вакцинацію, або про недавній негативний результат тесту ПЛР. Міський громадський транспорт залишиться відкритим для всіх громадян.

При цьому з середи в країні "санітарні перепустки" вже вимагають для відвідування музеїв, бібліотек та об'єктів культури, а також спортивних установ - у випадках, коли загальна кількість учасників перевищує 50 осіб.

Плановані нові обмежувальні заходи викликали суперечки не тільки в суспільстві, але і серед політиків. Так, у французькій опозиції вважають, що таке застосування "санітарних перепусток" обмежує права громадян і може роз'єднати суспільство. Лідер партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен зазначала, що запроваджувані заходи суперечать зобов'язанням, які раніше брав на себе французький уряд. Вона просила як мінімум перенести введення заходів на більш пізній термін.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА