19:40 25.07.2021

Із семи КПВВ на Донбасі російські найманці не блокують лише один

2 хв читати
Із семи КПВВ на Донбасі російські найманці не блокують лише один

Із семи контрольних пунктів в'їзду-виїзду, що знаходяться на лінії розмежування на Донбасі, повноцінний пропуск громадян здійснює лише "Станиця Луганська", повідомляє прес-служба штабу Операції об'єднаних сил.

"Контрольні пункти працюють щодня з 08.00 до 16.00. Однак, рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорів заблоковано з боку тимчасово окупованій території України... З семи відкритих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється лише в "Станиці Луганській", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в Facebook у неділю.

У ньому наголошується, що пасажиропотік на КПВВ "Станиця Луганська" порівняно з минулим тижнем збільшився на 35%.

"Всього за тиждень через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшли 9 991 особа, а на контрольовану територію - 10 019 людей", - наголошують у штабі ООС.

Там повідомляють, що навпроти КПВВ "Новотроїцьке" російські найманці блокують рух громадян, знімаючи блокування для окремих громадян двічі на тиждень - у понеділок і п'ятницю.

"У ці дні лінію розмежування в контрольному пункті перетнули 588 людей і 81 транспортний засіб на тимчасово окуповану частину Донбасу, одночасно 559 осіб і 93 транспортні засоби проїхали на підконтрольну українській влади територію", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що за час заходів контролю прикордонники виявили троє громадян, які прямували на контрольовану територію за частково підробленими документами. У Нацполіцію вже направлені повідомлення про виявлення ознак кримінальних злочинів.

"Через КПВВ "Новотроїцьке" проїхало 4 вантажних автомобіля з гуманітарним вантажем. Міжнародний Комітет Червоного Хреста для населення тимчасово окупованої території України доставив продуктові набори та будівельні матеріали. Загальна вага гуманітарної допомоги склала близько 75,6 тонни", - додають у штабі ООС.

Там нагадують, що на КПВВ діють протиепідемічні заходи і обов'язковою умовою залишається перебування в контрольному пункті в захисній масці (респіраторі) з дотриманням соціальної дистанції.

"Водночас під час дії в Україні "зеленого" рівня епідемічної небезпеки громадяни прибувають на контрольовану територію без проходження самоізоляції. А іноземцям для перетину лінії розмежування необхідно мати поліс медичного страхування", - резюмують у штабі.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА