13:30 26.07.2021

У Білорусі ліквідовано вже 56 НДО - правозахисники

1 хв читати
У Білорусі ліквідовано вже 56 НДО - правозахисники

Незареєстрований у Білорусі правозахисний центр "Весна" повідомляє, що в республіці ліквідовано щонайменше 56 недержавних організацій (НДО).

У списку "Весни" на сьогодні 56 організацій, зокрема "Центр правової трансформації", "Офіс європейської експертизи та комунікацій", Human Constanta, Медіаплатформа "Имена", Press Club Belarus, Офіс із прав людей з інвалідністю, "Арт Усадьба", "Мова Нанова", "Бизнес школа ИПМ" та інші.

Крім, того, як повідомлялося, Мін'юст подав до Верховного Суду позови про ліквідацію Білоруського ПЕН-центру, який очолює нобелівський лауреат, член президії Координаційної ради білоруської опозиції Світлана Алексієвич, і Білоруської асоціації журналістів.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого ЄС, США не визнають законно обраним, заявив про "зачистку" в республіці зарубіжних недержавних організацій і поскаржився, що вона "триває непросто". У НДО, за його словами, працюють тисячі людей "із промитими за чужі гроші мізками".

З 10 липня в Білорусі у представників медіа, в редакціях, недержавних організаціях та у правозахисників відбулися понад 60 обшуків. СК пояснив обшуки в ЗМІ та НДО їх причетністю до тіньових фінансових схем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА