14:03 26.07.2021

Світова прем'єра нових фільмів Олега Сенцова та Валентина Васяновича відбудеться на Венеціанському кінофестивалі

2 хв читати
Світова прем'єра нових фільмів Олега Сенцова та Валентина Васяновича відбудеться на Венеціанському кінофестивалі

Організатори 78-го Венеціанського кінофестивалю оголосили конкурсну програму, в якій Україна представлена одразу трьома роботами, зокрема фільмом "Відблиск" Валентина Васяновича, "Носоріг" Олега Сенцова та "Цензорка" Петера Керекеша, повідомляє прес-служба кінокомпанії Arthouse Traffic у понеділок.

"Новий фільм Валентина Васяновича "Відблиск" увійшов до основної конкурсної програми та побореться за головну нагороду фестивалю - "Золотого лева". Сюжет стрічки розповість про лікаря-добровольця, який після повернення з полону намагається пристосуватися до мирного життя", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що продюсерами фільму виступають Валентин Васянович, Ія Мислицька, Володимир Яценко та Анна Соболевська. Виробництво здійснили кінопродакшн "Арсенал філмс" за участі ForeFilms та фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно.

"Прем'єра фільму "Носоріг" відбудеться у конкурсній програмі "Горизонти" - картина Олега Сенцова стане фільмом-закриттям секції. Робота над стрічкою розпочалася ще в 2012 році, проте була призупинена через незаконний арешт режисера російськими спецслужбами у 2014 році та подальше тюремне ув'язнення. Після його звільнення в 2019 році робота над проектом була відновлена. Зйомки "Носорога" відбувалися в Кривому Розі, Львові та Києві і завершилися в грудні 2020 року. Головні ролі виконали Сергій Філімонов, Євген Черніков, Євген Григор'єв та Аліна Зевакова. Історія фільму заснована на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє в кримінальний світ і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував", - йдеться в повідомленні.

У кінокомпанії уточнюють, що "Носоріг" створено у копродукції України ("Артхаус Трафік", "Край кінема"), Польщі (Apple Film Production) та Німеччини (Ma.ja.de).

"Генеральними продюсерами стрічки виступили Денис Іванов та Олег Сенцов. Створення фільму підтримали Міністерство культури та інформаційної політики України, Державне агентство України з питань кіно, фонд EURIMAGES, Польський кіноінститут і німецька кінофундація Medienboard Berlin-Brandenburg", - повідомляють у кінокомпанії.

Там додають, що стрічка "Цензорка" Петера Керекеша спільного виробництва Словаччини, Чехії та України також увійшла до конкурсної програми "Горизонти".

"Картина розповідає історію молодої жінки Лесі, яка була засуджена до ув'язнення в одній з виправних установ Одеси. Вона щойно народила первістка і потрапила у світ, населений лише жінками: ув'язненими, медсестрами та наглядачками, жінками різного віку, дружинами та вдовами, дочками, сестрами, вагітними та жінками з дітьми. Якби не колір уніформи, було б важко сказати, хто є хто. Українськими продюсерами стали Денис Іванов та кінокомпанія "Артхаус Трафік" за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України", - йдеться в повідомленні.

Венеціанський фестиваль - один із найстаріших та найпрестижніших кінофестивалів світу, цього року відбудеться з 1 до 11 вересня.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА