16:19 26.07.2021

СБУ викрила організаторів B2B Jewelry на нових фактах шахрайства

2 хв читати
СБУ викрила організаторів B2B Jewelry на нових фактах шахрайства

Співробітники Служби безпеки України задокументували нові факти шахрайства організаторів фінансової піраміди B2B Jewelry, а також провели нову серію обшуків та припинили роботу частини магазинів мережі.

"Представників B2B Jewelry підозрюють у шахрайстві з фінансовими ресурсами та легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом в особливо великих розмірах. Минулого тижня СБУ провела 26 обшуків за місцем проживання керівництва фінансової піраміди та в магазинах B2B Jewelry. Вони відбулися на території Києва, Київської, Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Одеської, Харківської та Черкаської областей", - повідомляє прес-служба СБУ.

Під час обшуків були вилучені документи, що мають доказове значення, ювелірні вироби, печатки юридичних осіб, які використовувалися під час скоєння злочинів, мобільні телефони та комп'ютерна техніка, що містять необхідну слідству інформацію, а також майно, зокрема транспортні засоби, придбані злочинним шляхом.

Приміщення частини магазинів були опечатані відповідно до Кримінального процесуального кодексу України.

Чотирьом кураторам фінансової піраміди було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 2 ст. 222 (шахрайство з фінансовими ресурсами), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Для одного з підозрюваних СБУ клопотала про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Однак Печерський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання (не передбачає будь-яких обмежень на переміщення або виїзд за кордон).

Як повідомлялося, 27 серпня 2020 року прес-центр СБ України повідомив про викриття фінансової піраміди B2B Jewelry, організатори якої обдурили понад 600 тис. громадян і привласнили собі понад $250 млн. Того самого дня були проведені 48 обшуків у фігурантів справи. За даними СБУ, до організації фінансової оборудки причетні понад 20 фізичних осіб, задіяні понад 100 підконтрольних юридичних осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА