16:52 26.07.2021

"Укрзалізниця" в серпні відкриє реконструйовану залізничну платформу на станції "Святошин" у Києві

2 хв читати
"Укрзалізниця" в серпні відкриє реконструйовану залізничну платформу на станції "Святошин" у Києві

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) у серпні планує завершити реконструкцію залізничної платформи на станції "Святошин", роботи проводяться у рамках проекту "Велике будівництво" City Express.

Як повідомила прес-служба УЗ у понеділок, під час реконструкції на станції буде побудовано нову високу платформу з накриттям, забезпечено доступність для всіх категорій маломобільного населення, встановлено турнікети і автомати для придбання квитків на приміські поїзди.

"Станція "Святошин" - великий транспортний хаб, який обслуговує майже півмільйона жителів Києва, які проживають на Борщагівці, в Академмістечку, на Нивках, у Святошино, і пасажирів, що прямують із Тетерівського напрямку: Ірпеня, Бучі, Немішаєва, Ворзеля та Коростеня. Розташування залізничної станції "Святошин" дає змогу зручно пересідати на інший громадський транспорт, зокрема метрополітен, за принципом "сухі ноги". Тому надважливо розвивати цей транспортний вузол, робити його максимально комфортним", - наводить прес-служба слова в. о. голови правління компанії Івана Юрика.

Він зазначив, що система турнікетів на станції має вирішити питання безквиткового проїзду, обліку пільговиків для подальших взаєморозрахунків із місцевою владою та збільшити надходження від перевезень у приміському сполученні.

"Надалі такі системи ми встановимо на інших станціях та вокзалах країни", - сказав Юрик.

Крім того, на станції "Святошин" буде встановлено сучасну систему освітлення, оповіщення, відеонагляду та безпеки.

За словами керівника УЗ, наступного року планується розпочати реконструкцію ще низки платформ. Зокрема, на приміському вокзалі станції "Київ-Пасажирський" на місці низьких планується звести високі посадкові платформи.

"Такі платформи зручні для пасажирів та пристосовані для інклюзивних поїздів, що мають пандуси для людей із інвалідністю", - резюмував керівник "Укрзалізниці".

Остання реконструкція станції "Святошин" проводилася у 1977 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА