18:14 26.07.2021

Семенченко повідомляє, що знову поміщений під арешт

2 хв читати
Семенченко повідомляє, що знову поміщений під арешт

Колишнього народного депутата України Семена Семенченка, підозрюваного в причетності до створення незаконного воєнізованого збройного формування, знову поміщено під варту за рішенням суду, повідомляється на його сторінці в Facebook в понеділок.

"Семена Семенченка знову кинули за ґрати. Суддя Солом'янського суду Вишняк під тиском керівництва СБУ прийняв незаконне рішення", - йдеться в повідомленні.

Раніше екс-нардеп уже провів в одиночній камері ізолятора СБУ чотири місяці, після чого 14 липня суд змінив йому запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. Семенченко мав прибувати на вимогу до слідчого, не виходити з дому без дозволу, утримуватися від спілкування зі свідками, здати паспорти для виїзду за кордон, носити електронний засіб контролю.

"Жодна з умов не була порушена. Але цього виявилося замало для суду. Абсурд продовжується. Захисників України саджають за ґрати на догоду ФСБ та за дорученням КДБ Білорусі. Боротьба продовжується! Готуємося до апеляції!", - йдеться в повідомленні.

У Службі безпеки України агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили, що суд задовольнив клопотання слідства й заарештував Семенченка. "Суд обрав Семенченку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою за оновленою підозрою, висунутою на його адресу", - сказали в спецслужбі.

Як повідомлялося, 24 березня Служба безпеки України розкрила і припинила діяльність незаконного воєнізованого збройного формування, так званої приватної військової компанії (ПВК), діяльність якої була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів, зокрема проти основ національної безпеки. За даними слідства Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області, організаторами діяльності групи були Семенченко та агент Національного антикорупційного бюро Євген Шевченко.

У спецслужбі пояснили, що Семенченко та Шевченко у 2018 році організували та здійснили реєстрацію ПВК на території однієї з іноземних держав, проте СБУ інкримінує Семенченку "не факт створення та реєстрації ПВК на території іноземної держави, а той факт, що він створив на території України з 2018 року, очолював, забезпечував спорядженням разом Шевченком незаконне військове формування (НВФ)".

Наприкінці березня 2021 року Печерський районний суд Києва заарештував Семенченка на два місяці без можливості внесення застави. Свій арешт Семенченко назвав "провокацією спецслужб Російської Федерації", яка хоче припинити діяльність компанії, що боролася з ПВК "Вагнера" за кордоном. Пізніше Київський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції.

14 липня Солом'янський районний суд Києва змінив запобіжний захід Семенченку на домашній арешт. У СБУ заявили, що оскаржать це рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА