19:59 26.07.2021

Світ у найближчі десятиліття може зіткнутися з новими рекордами спекотної погоди

2 хв читати
Світ у найближчі десятиліття може зіткнутися з новими рекордами спекотної погоди

Прискорюване зростання температур на Землі фактично гарантує, що людству в наступні десятиліття доведеться мати справу з більш інтенсивними періодами аномальної спеки, повідомляє в понеділок портал Axios з посиланням на дослідження Вищої технічної школи Цюріха.

"Головна думка (дослідження - ІФ) полягає в тому, що в майбутні десятиліття нам потрібно підготуватися до більш рекордних піків спеки, які набагато перевершать попередні температурні рекорди", - заявив учасник дослідження, опублікованого в журналі Nature Climate Change, Ерік Фішер.

В ході роботи фахівці встановили, що кліматичні зміни є не повною мірою врахованою причиною періодів сильної спеки. Вчені вивчали те, як зміняться характеристики періоду аномальної спеки тривалістю в тиждень, на кшталт того, що недавно спостерігався на Тихоокеанському Північно-Заході США і в Канаді, в залежності від викидів парникових газів.

Згідно з дослідженням, за сценарію з високими показниками викидів газів рекордні періоди спеки можуть траплятися від двох до семи разів частіше у 2021-2050-ті роки, а в 2051-2080-ті роки - від трьох до 21 разу частіше. При цьому Земля тепер "прогрівається" на 0,18 градусів за Цельсієм за десятиліття - швидше, ніж спостерігалося в попередні 40 років.

Фішер наголосив, що результати дослідження вказують на необхідність якнайшвидшого скорочення викидів парникових газів.

Axios зі свого боку зазначає, що робота містить такі висновки: ухвалені при створенні інфраструктури рішення, що враховують досвід попередніх температурних рекордів, можуть виявитися неефективними на тлі того, як швидко змінюють клімат Землі викиди парникових газів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА