20:55 26.07.2021

Жовква обговорив із радником президента Північної Македонії ситуацію на Донбасі та євроатлантичну підтримку України

2 хв читати
Жовква обговорив із радником президента Північної Македонії ситуацію на Донбасі та євроатлантичну підтримку України

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква провів відеоконсультації зі спеціальним радником президента Північної Македонії з питань зовнішньої політики Гоце Караяновим, під час яких ознайомив співрозмовника із ситуацією у сфері безпеки на сході України та в тимчасово окупованому Криму.

Як повідомляється на сайті Офісу президента, Караянов запевнив у незмінності підтримки Північною Македонією суверенітету і незалежності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Зі свого боку Жовква висловив подяку македонській стороні за солідарну позицію Північної Македонії на майданчиках міжнародних і регіональних організацій, зокрема традиційну підтримку ініційованих Україною резолюцій у рамках ООН.

Заступник керівника Офісу президента поінформував Караянова про хід підготовки до саміту "Кримської платформи", який відбудеться 23 серпня в Києві, і висловив сподівання, що Північна Македонія буде представлена на цьому заході на високому політичному рівні.

Співрозмовники обговорили результати Брюссельського саміту НАТО, який відбувся 14 червня. Жовква наголосив на важливості підтвердження лідерами держав - членів того, що Україна стане членом НАТО і План дій щодо членства (ПДЧ) є невід'ємною частиною цього процесу.

Караянов наголосив, що Північна Македонія підтримує євроатлантичну інтеграцію України. "У цьому питанні Україна має в особі Північної Македонії надійного партнера", - акцентував він.

Жовква подякував македонській стороні за дієву підтримку євроатлантичної стратегії України і наголосив на важливості обміну досвідом із Північною Македонією щодо співпраці з Альянсом, а також щодо імплементації ПДЧ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА