21:10 26.07.2021

На заході США вирують руйнівні пожежі

2 хв читати
На заході США вирують руйнівні пожежі

Масштабна пожежа в американському штаті Каліфорнія за минулі вихідні зруйнувала кілька домоволодінь у віддалених і важкодоступних районах, повідомляє в понеділок агентство Associated Press (AP).

За його даними, в суботу, 24 червня, велика пожежа об'єдналася з невеликим загорянням і досягла населеного пункту Індіан Фоллс. Як повідомили представники пожежних служб, полум'я охопило майже 780 кв. км лісової території в округах Плумас і Бутте. Пожежні зазначили, що загоряння вдалося локалізувати на 21%.

У деяких населених пунктах у гірських районах і уздовж західного берега озера Альманор поширили розпорядження про евакуацію. Під загрозою загоряння опинилися понад 10 тис. будинків.

Продовжує бушувати ще одна пожежа в Каліфорнії на південь від озера Тахо. Це загоряння загрожує жителям поблизу кордону штатів Каліфорнія і Невада. Пожежа розпочалася 4 липня після удару блискавки, вона знищила щонайменше 23 будівлі, зокрема, понад 10 у Неваді. Займання охопило площу 272 кв. км. Його локалізували на 45%.

Як повідомляє AP, у пожежних службах зазначили прогрес в усуненні великого загоряння на півдні штату Орегон, яке поширилося на 1657 кв. км. Там пожежу змогли локалізувати на 53%. Вона зруйнувала 67 будинків. Жителів як мінімум 2 тис. будинків попросили евакуюватися.

Пожежі вирують також на південному заході штату Монтана. Минулого тижня як мінімум п'ять співробітників пожежної служби постраждали під час усунення загоряння через вихровий вітер. У неділю стан пожежних оцінювали як стабільний.

По всій країні було зафіксовано понад 85 вогнищ пожеж, більшість із них - у західних штатах. Хвиля пожеж викликана аномально високими температурами на заході США і тривалою відсутністю дощів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА