12:23 27.07.2021

Надання томосу про автокефалію ПЦУ підтримують 45% українців - опитування

1 хв читати
Надання томосу про автокефалію ПЦУ підтримують 45% українців - опитування

Надання томосу про автокефалію Православній церкві України підтримують 45% українців. Про це свідчать результати опитування, оприлюднені соціологічною групою "Рейтинг" у вівторок.

При цьому 19% не підтримують надання ПЦУ томосу, і ще 31% заявили, що їм все одно.

"Найбільша підтримка надання томосу серед жителів Заходу та Центру, людей старшого віку, а також тих, хто відносить себе до греко-католиків та ПЦУ. Негативно ставляться до надання томосу виборці "Опозиційної платформи", партій Мураєва та Шарія", - зазначають дослідники.

Правонаступницею Київської Русі вважає Україну абсолютна більшість українців - 75%. Вважають, що спадкоємицею Русі є Росія, 8% опитаних, 9% не вважають правонаступницею жодну з двох країн.

Зазначається, що Україна є спадкоємицею Київської Русі для всіх вікових груп та більшості електорату, однак серед жителів Сходу та виборців "Опозиційної платформи", партій Мураєва та Шарія таких менше ніж половина.

Опитування проводилося у період 23-25 липня 2021 року серед населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму й Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше ніж 2,0%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА