19:38 27.07.2021

Сфера оборони має функціонувати стабільно, скоординовано, з чіткою перспективою і без непорозумінь між керівниками - Зеленський

2 хв читати
Сфера оборони має функціонувати стабільно, скоординовано, з чіткою перспективою і без непорозумінь між керівниками - Зеленський

Рішення президента України про відставку Руслана Хомчака з посади головнокомандувача Збройних сил України є продовженням розпочатих кадрових змін у Міністерстві оборони України та в секторі безпеки, йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Зазначається, що президент вважає безумовним пріоритетом здатність керівників усіх рівнів повністю виконувати завдання, необхідні для захисту України від збройної агресії.

"Сфера оборони має функціонувати стабільно, скоординовано, з чіткою перспективою та без непорозумінь між керівниками", - наголосив Зеленський.

Глава держави зазначив, що необхідно активізувати роботу і в Міністерстві оборони, і в Збройних силах.

"Ротації чи заміна керівників не мають розглядатися як щось надзвичайне. Якщо є потреба змінити керівний погляд на конкретному напрямі, це потрібно робити", - наголосив Зеленський.

Він також висловив сподівання, що на всіх рівнях у Збройних силах, Міністерстві оборони та в структурах сектора безпеки буде налагоджено взаємодію, яка допоможе не допускати помилок і дасть змогу підвищити ефективність захисту України.

"Від того, як побудовані відносини між керівниками, залежить виконання майже всіх завдань – від підготовки державного оборонного замовлення до конкретної роботи з нашими військовими на передовій, їхнього забезпечення. Очікую від керівництва Міністерства оборони та Збройних сил якіснішої взаємодії та чіткішого окреслення перспектив для кожного українського військового – і на професійному, і на соціальному рівні", - додав глава держави.

У прес-службі зазначають, що президент також звільнив Михайла Коваля з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони, призначивши замість нього Руслана Хомчака.

Як повідомлялося, генерал-майора, командувача військ оперативного командування "Північ" Валерія Залужного призначено на посаду головнокомандувача Збройних сил України замість Руслана Хомчака.

"З посади йде головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, це рішення президента ... Володимир Зеленський хоче бачити синергію між Міноборони та Збройними силами України, такої синергії, на жаль, ми не бачимо, бачимо, навпаки, конфлікти", - повідомив прес-секретар глави держави Сергій Никифоров на брифінгу у вівторок.

За його словами, "на посаду головнокомандувача призначено Валерія Залужного, командувача оперативного командування "Північ".

Водночас Никифоров заявив, що Руслан Хомчак, який іде з посади головнокомандувача Збройних сил України, замінить Михайла Коваля на посаді першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Він уточнив, що офіційні документи про звільнення Хомчака з посади головнокомандувача ЗСУ та його призначення на посаду першого заступника секретаря РНБО буде оприлюднено у відкритому доступі найближчим часом.

"Я думаю це технічне питання. Вони мають от-от з'явитися, звісно... Без наказів ми цю новину зараз не повідомляли б", - наголосив Никифоров, відповідаючи на запитання журналістів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА