19:48 27.07.2021

Зеленський призначив Хомчака першим заступником секретаря РНБО замість Коваля

2 хв читати
Зеленський призначив Хомчака першим заступником секретаря РНБО замість Коваля

Президент України Володимир Зеленський своїм указом призначив генерал-полковника Руслана Хомчака першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони замість Михайла Коваля, звільненого з цієї посади.

Відповідні документи №321/2021 і №322/2021 було оприлюднено на сайті глави держави у вівторок.

"Звільнити Коваля Михайла Володимировича з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України", - йдеться в указі №321/2021.

Водночас, згідно з документом №322/2021, на цю посаду призначається колишній головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак.

"Призначити Хомчака Руслана Борисовича першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України", - повідомляється в указі.

Як повідомлялося, генерал-майора, командувача військ оперативного командування "Північ" Валерія Залужного призначено на посаду головнокомандувача Збройних сил України замість Руслана Хомчака.

"З посади йде головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, це рішення президента ... Володимир Зеленський хоче бачити синергію між Міноборони та Збройних сил України, такої синергії, на жаль, ми не бачимо, бачимо, навпаки, конфлікти", - повідомив прес-секретар глави держави Сергій Никифоров на брифінгу у вівторок.

За його словами, "на посаду головнокомандувача призначено Валерія Залужного, командувача оперативного командування "Північ".

Водночас Никифоров заявив, що Руслан Хомчак, який іде з посади головнокомандувача Збройних сил України, замінить Михайла Коваля на посаді першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Він уточнив, що офіційні документи про звільнення Хомчака з посади головнокомандувача ЗСУ та його призначення на посаду першого заступника секретаря РНБО буде оприлюднено у відкритому доступі найближчим часом.

"Я думаю це технічне питання. Вони мають от-от з'явитися, звісно... Без наказів ми цю новину зараз не повідомляли б", - наголосив Никифоров, відповідаючи на запитання журналістів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА