20:24 27.07.2021

Підліткам із 12 років почнуть робити щеплення від коронавірусу в Ірландії

2 хв читати
Підліткам із 12 років почнуть робити щеплення від коронавірусу в Ірландії

В Ірландії почнуть проводити вакцинацію від COVID-19 серед підлітків віком від 12 років і старше на тлі інтенсивного поширення більш заразного штаму "дельта", повідомляють західні ЗМІ з посиланням на ірландський уряд.

В урядовій заяві йдеться, що кабінет погодився з радою робочої групи Дубліна з вакцин, яка "рекомендує розширити вакцинаційну програму для дітей віком 12-15 років".

"Це питання розглянуть з точки зору планування, оперативності та медичної точки зору найближчими днями", - уточнюється в документі.

Влада попередила, що "поява в Ірландії варіанту "дельта" містить істотний ризик, особливо для тих, хто ще не пройшов повної вакцинації".

Міністр охорони здоров'я Ірландії Стівен Доннелі зі свого боку заявив, що підліткам запропонують вакцинацію препаратами від COVID-19 компаній Pfizer/BioNTech і Moderna.

"Ми продовжуємо спостерігати зростання випадків COVID-19 серед молодих людей", - наводять ЗМІ слова Доннелі.

"Вакцинація разом із подальшим дотриманням рекомендацій з громадської охорони здоров'я залишаються кращим захистом, який ми можемо запропонувати", - наголосив Доннелі.

У вівторок влада Ірландії дозволила підліткам віком 16-17 років реєструватися на отримання призначення вакцинації, зазначають ЗМІ. На початку липня вакцини від коронавірусу стали доступними жителям Ірландії віком 18 років і старше.

Згідно з даними влади Ірландії, жителі отримали близько 5,5 млн доз вакцин від COVID-19. Повну вакцинацію від коронавірусу пройшли близько 69% населення Ірландії, а 83% отримали першу дозу препарату.

ЗМІ зазначають, що за останні тижні в Ірландії зріс добовий приріст заражень COVID-19 - тепер він становить понад 1000. Це переважно пов'язують зі зняттям обмежень, покликаних стримати поширення інфекції. При цьому показник смертності залишається відносно низьким.

Всього в Ірландії за час пандемії коронавірусу виявили понад 294 тис. заражень, при цьому померли близько 5 тис. інфікованих. Понад 265 тис. заражених пацієнтів перехворіли і одужали.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА