20:29 27.07.2021

США цього тижня завдали нових авіаударів в Афганістані для підтримки урядових сил

1 хв читати
США цього тижня завдали нових авіаударів в Афганістані для підтримки урядових сил

Військові США цього тижня задіяли літаки і безпілотники для підтримки з повітря афганських урядових сил, які ведуть бої з рухом "Талібан", повідомило у вівторок агентство Associated Press (AP) з посиланням на Пентагон.

"За останні дні було здійснено удари за допомогою техніки, керованої людьми, і безпілотних апаратів", - заявив представник відомства майор Роберт Лодевік, який не став розповсюджувати інші деталі цих операцій.

Зі свого боку AP зазначає, що задіяна в нальотах авіація піднімалася в повітря з аеродромів за межами Афганістану, оскільки США вже вивели бойові літаки з цієї країни.

Також AP нагадує, що США вже наносили авіаудари минулого тижня. Представники американської сторони пояснювали, що цілями ударів були позиції талібів і захоплене ними військове обладнання.

Напередодні повідомлялося, що командувач Центральним командуванням США (CENTCOM) генерал Кеннет Маккензі під час візиту до Кабула пообіцяв афганській армії підтримку США з повітря.

За останні місяці рух "Талібан" інтенсифікував наступальну операцію і зміг захопити великі малонаселені території країни. Найбільші міста Афганістану залишаються під контролем урядових сил. Це відбувається на тлі виведення з Афганістану сил США і їх партнерів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА