06:55 28.07.2021

ЄІБ надасть кредит для енергоефективності будівель 6 університетів на суму близько EUR 49 млн

2 хв читати
ЄІБ надасть кредит для енергоефективності будівель 6 університетів на суму близько EUR 49 млн

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надав позику на енергоефективність будівель шести українських університетів на суму близько EUR 49 млн у рамках проекту "Вища освіта України", також для цього університети отримають грант від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля E5P на суму EUR 10 млн.

"Шість українських університетів проведуть комплексне енергоефективне оновлення більшості будівель завдяки інвестиціям Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) обсягом EUR 49 млн і гранту фонду E5P на суму EUR 10 млн", - зазначається в релізі ЄІБ і Міністерства освіти у вівторок.

Проект передбачає комплексну термомодернізацію закладів вищої освіти, у двох етапах його візьмуть участь 20 ВНЗ. На першому етапі це будуть Вінницький національний технічний університет, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", Національний університет "Львівська політехніка", Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка", а також Національний університет "Чернігівська політехніка" та Сумський державний університет.

"До них незабаром приєднаються ще вісім установ вищої освіти, які на конкурсній основі вибороли право взяти участь у другому етапі проекту", - наголошується в повідомленні.

Згідно з ним, виконання робіт з термомодернізації в шести перших університетах повинні початися восени 2022 року.

Як зазначено в релізі, ЄІБ загалом інвестує EUR 120 млн в комплексну модернізацію ВНЗ в Україні в рамках проекту "Вища освіта України", це частина підтримки ЄІБ та ЄС Україні в сфері енергоефективності. Проект також співфінансується Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) на суму EUR 30 млн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА