07:14 28.07.2021

Байден оголосить про обов'язкову вакцинацію від COVID-19 для федеральних службовців 29 липня

2 хв читати
Байден оголосить про обов'язкову вакцинацію від COVID-19 для федеральних службовців 29 липня

Президент США Джо Байден оголосить у четвер про вимогу для співробітників всіх федеральних відомств, зокрема і контрактників, вакцинуватися від COVID-19 або здавати регулярно ПЛР-тести, повідомляє CNN з посиланням на обізнане джерело.

За його даними, розпорядження ще допрацьовується і про нього буде оголошено 29 липня. Згідно з документом, уточнює джерело, всі співробітники федеральних відомств повинні будуть вакцинуватися, або регулярно проходити тестування.

Співрозмовник також зазначив, що ця вимога поки не буде розповсюджуватися на американських військових. Однак Байден, ймовірно, розповість, як Пентагон може спробувати підійти до вирішення цього питання в майбутньому, сказало джерело.

Раніше у вівторок Байден під час виступу в Управлінні директора національної розвідки США натякнув на можливість введення вимоги на обов'язкову вакцинацію федеральних службовців.

"Це зараз розглядається", - відповів Байден на питання.

Першим міністерством США, в якому вимагали від своїх медичних працівників обов'язкової вакцинації від COVID-19, стало міністерство у справах ветеранів.

Крім того, в понеділок влада американського штату Каліфорнія і міста Нью-Йорка зажадала, щоб всі державні і муніципальні службовці вакцинувалися проти COVID-19 або регулярно проходили тестування на коронавірус.

За останні тижні у всій країні почастішали випадки захворювання в зв'язку з поширенням варіанту "дельта".

За даними університету Джонса Гопкінса, в США за час пандемії зареєстровано 34 млн. 589 тис.719 випадків коронавірусу, летальних випадків - 611 тис.251.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА