08:28 28.07.2021

Хомчак перерахував виконані завдання, які ставив для себе після призначення на посаду головнокомандувача ЗС України

2 хв читати
Хомчак перерахував виконані завдання, які ставив для себе після призначення на посаду головнокомандувача ЗС України

Колишній головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак перерахував виконані завдання, які ставив для себе і відомства після призначення на цю посаду, повідомляє прес-служба ЗСУ.

"Вступаючи на посаду, 23 травня 2019 року, я визначив пріоритетні завдання для себе та Збройних Сил України. Основні з них виконано, а також закладено суттєве підґрунтя для реалізації запланованого", - цитує слова Хомчака прес-служба ЗС України в Facebook.

Зокрема, в ЗСУ завершено перший практичний етап трансформації системи об’єднаного керівництва сил оборони та створено систему військового управління, яка забезпечуватиме ефективне та безперервне управління військами в умовах загрози розширення збройної агресії Російської Федерації та сучасних безпекових викликів.

"Органи військового управління перейшли на функціонування у складі типових J- (G, A, N) структур. Зазначений перехід створює фактично нову культуру роботи штабів усіх рівнів, орієнтовану на підвищення рівня їхньої взаємосумісності з органами управління збройних сил держав-членів НАТО. До кінця цього року всі органи військового управління набудуть повних оперативних спроможностей у нових організаційних структурах", - сказано в повідомленні.

Крім того, здійснено оптимізацію процедур вироблення управлінських рішень із чітким розмежуванням повноважень і відповідальності за реалізацію функціональних вертикалей щодо генерування (підготовки, розвитку), застосування і забезпечення військ (сил).

Також проаналізовано стан забезпечення ЗС. "Нарощено організацію підготовки військ за стандартами НАТО, продовжено впровадження досвіду, набутого під час проведення АТО/ООС, вдосконалено навчально-матеріальну базу. На належному рівні забезпечено безпеку арсеналів, баз і складів ЗС України", - зазначили в прес-службі ЗС.

Крім того, за його словами, поглиблено співпрацю в сфері оборони щодо входження в євроатлантичну системи колективної безпеки. "Ми активізували військовий діалог з Альянсом на стратегічному рівні та розширили співпрацю в Чорноморському регіоні. Дякую нашим союзникам та партнерам за повне розуміння та підтримку, яку вони надають для розвитку Українського війська", - підсумували у відомстві.

"Завжди потрібні виваженість у рішеннях та консолідація зусиль органів державної влади, місцевого самоврядування, територіальних громад навколо захисту України. Наша спільна мета - перемога у війні з агресором, забезпечення сталого миру, відновлення територіальної цілісності. Держава, у якій влада дбає про своїх захисників, а суспільство підтримує та поважає військових, непереможна!", - резюмував Хомчак.

Раніше повідомлялося, що Руслан Хомчак замінить Михайла Коваля на посаді першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Відповідний указ №322/2021 оприлюднено на сайті глави держави у вівторок.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА