11:00 28.07.2021

На Хмельниччині викрили виробників фальшивих дипломів і COVID-сертифікатів

2 хв читати

Правоохоронці викрили у Хмельницькій області підпільну друкарню, яка виробляла підроблені дипломи про вищу освіту, свідоцтва й атестати про повну загальну середню освіту, а також додатки до них, сертифікати про вакцинацію від коронавірусу, довідки про негативні результати ПЛР-тестів тощо, повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

"Під час досудового розслідування встановлено, що група осіб організувала в місті Кам'янці-Подільському Хмельницької області діяльність підпільної "друкарні", де виготовляли підроблені документи різного спрямування. Зокрема, документи про вищу освіту, сертифікати, свідоцтва, атестати та додатки до них, сертифікати про вакцинування від COVID-19, довідки про негативні результати ПЛР-тестів тощо. Підроблені документи при цьому містили голографічні захисні елементи", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що прийом замовлень на виготовлення підроблених документів і їх збут здійснювався в мережі інтернет, на популярних торговельних майданчиках.

"27.07.2021 у межах провадження правоохоронці провели санкціоновані обшуки, під час яких виявлено та вилучено значну кількість дипломів з елементами голографічного захисту, різноманітні посвідчення, зокрема співробітників поліції та преси, мокрі печатки Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я  Республіки Білорусь, сертифікати про вакцинування від COVID-19 та негативні результати ПЛР-тестів, велику кількість зразків голограм тощо", - повідомляють правоохоронці.

Вони уточнюють, що також було вилучено три ноутбуки з відомостями про спілкування з клієнтами, зразками дипломів, програмними засобами для виготовлення документів, 15 мобільних телефонів, на яких також виявлено листування з клієнтами, одноразові SIM-картки, чорнові записи й обладнання.

"Організатора злочинного бізнесу затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу", - наголошують у прокуратурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА