12:30 28.07.2021

Порошенко в річницю хрещення Русі: ПЦУ увійшла в сім'ю православних церков і її визнання у світі триває

2 хв читати
Порошенко в річницю хрещення Русі: ПЦУ увійшла в сім'ю православних церков і її визнання у світі триває

Після отримання томосу про автокефалію Православна церква Україна увійшла в сім'ю православних церков і її визнання у світі триває, вважає п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"1033 роки тому князь Володимир Великий хрестив наших предків. Тисяча років і символічні тридцять три, тому що тридцять три - це вік Христа. У такі самі літні дні наші предки почули перекладені ним слова Спасителя: "Де двоє або троє зібрані в ім'я моє, там Я серед них". Від імені всіх поколінь українців давайте відгукнемося словами апостола Павла: "А якщо Бог за нас, хто проти нас?" - заявив Порошенко у своєму відеозверненні до 1033-ї річниці хрещення Русі.

Він привітав із річницею всі українські церкви, коріння яких сягають хрещення Русі Володимиром Великим.

"Зі святом вас, православні. Зі святом, греко-католики та українські католики. Зі святом, протестанти. Вітаю вірян інших релігій і тих, хто тільки зараз шукає дорогу до Бога. Чин Володимира Святославича означав не тільки вибір віри, а й вибір цивілізації. Й Україна сьогодні - невід'ємна частина Європи. Так само як і значення томосу про автокефалію виходить за рамки церковних огорож. Не дарма ж мудрі люди назвали його геополітичною катастрофою для Росії", - наголосив п'ятий президент.

Він також зазначив, що найближчим часом Україну відвідає Вселенський патріарх Варфоломій.

"Менше ніж місяць відокремлює нас від візиту його святості Варфоломія, якого в тридцяту річницю Незалежності український народ гостинно зустріне і якому спасибі за історичне рішення про надання томосу. Всі ми радіємо тому, що незалежна Православна церква Україна увійшла рівною серед рівних у велику сім'ю Церков-Сестер. Триває процес її визнання іншими церквами. Він міг би відбутися і швидше, якби до цього не була так байдужа нинішня українська влада. Російська дипломатія активно протидіє такому визнанню, а наша влада вмила руки, тому що "яка різниця" - її головний ідеологічний орієнтир", - уточнив Порошенко.

Крім того, він уточнив, що декілька тижнів тому влада продовжила кримінальне провадження проти нього за сприяння отриманню томосу Україною. "Я сприймаю цю хулу як похвалу. А гоніння з боку правоохоронних органів - розцінюю як визнання з боку недругів України, що наша команда діяла правильно", - заявив п'ятий президент.

"Іще раз вітаю кожного українця в Україні та за її межами з Днем Хрещення Русі-України і бажаю мати міцну віру в Бога, в перемогу нашої держави і в процвітання українського народу", - резюмував Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА