13:20 28.07.2021

Кличко представив проект "Будинок громад" для представників місцевого самоврядування

2 хв читати
Кличко представив проект "Будинок громад" для представників місцевого самоврядування

Мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко на Українському муніципальному форумі представив проект "Будинок громад", яким зможуть користуватися всі представники місцевого самоврядування, повідомляє прес-служба АМУ.

"Принципи відкритості та прозорості – це принципи роботи АМУ, які ми з вами будемо втілювати в роботу місцевої влади в усій країні. Користуючись нагодою, сьогодні на такому великому зібранні хочу оголосити, що найближчим часом ми відкриємо "Будинок громад". Це буде комфортний та функціональний простір, де відбуватимуться заходи Асоціації міст – консультації, тематичні секції, наші наради та семінари і тренінги. Голови громад зможуть там проводити необхідні зустрічі", - зазначив Кличко.

Він подякував представникам громад і учасникам форуму за співпрацю і спільні зусилля, які всі разом докладають в обстоюванні інтересів місцевого самоврядування.

"Багато гостро важливих для жителів громад питань покладені сьогодні на плечі місцевої влади. Складно? Так. Але, переконаний: разом ми все подолаємо. Бо на нас із вами – відповідальність перед людьми, які нас обрали. Відкрите врядування – не просто гарні слова. Це принципи роботи місцевої влади. Муніципалітети, які обрали цей шлях, мають підтримку та довіру громад. І це підтверджують результати останніх місцевих виборів", - наголосив Кличко.

На засіданні правління АМУ в рамках форуму також обговорили, зокрема, і пропозиції щодо спільних дій органів місцевого самоврядування в питанні встановлення тарифів на послуги постачання теплової енергії та гарячої води й розглянули питання законодавчого врегулювання нагляду за органами місцевого самоврядування.

XVІ Український муніципальний форум - традиційний щорічний захід Асоціації міст України, який є платформою для відкритого діалогу між місцевим самоврядуванням і центральною владою щодо вирішення важливих питань життєдіяльності громад.

Цього року у форумі беруть участь понад 500 голів українських громад, а також іноземні гості - генеральний секретар Конгресу місцевих і регіональних влад Андреас Кіфер, спеціальний уповноважений уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Георг Мільбрадт і депутат Європарламенту  Віола фон Крамон-Таубадель.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА