16:39 28.07.2021

Україна впроваджує збір біометричних даних іноземців та осіб без громадянства для отримання в'їзних віз

2 хв читати
Україна впроваджує збір біометричних даних іноземців та осіб без громадянства для отримання в'їзних віз

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про впровадження збору біометричної інформації іноземців та осіб без громадянства, які звертатимуться до закордонних дипломатичних установ України для оформлення віз для в'їзду в Україну.

"З 1 січня 2022 року під час подання візового клопотання уповноважені органи здійснюватимуть обов’язкову фіксацію біометричних даних візових аплікантів (фотографування обличчя та сканування відбитків пальців обох рук). Дані зберігатимуться у візовій інформаційно-телекомунікаційній системі 5 років, після чого знищуватимуться", - повідомляє прес-служба МЗС України в середу.

Зазначається, що до цього моменту оформлення українських віз залишалося єдиною ланкою процесів ідентифікації іноземців та осіб без громадянства, яка не передбачала використання біометричних даних (вони фіксувалися під час прикордонного контролю, оформлення посвідки на проживання тощо).

У МЗС пояснили, що впровадження фіксації біометричних даних візових аплікантів усуне цю прогалину і дасть змогу спростити процедуру ідентифікації іноземців та осіб без громадянства під час/після їх в'їзду на територію України; удосконалити здійснення компетентними органами України контролю за міграційними потоками іноземців та осіб без громадянства; поліпшити координацію уповноважених органів України під час реалізації державної міграційної політики; посилити боротьбу з використанням підроблених документів.

Вимогу не застосовуватимуть до деяких категорій заявників, або застосовуватимуть обмеженим обсягом (діти до 12 років, особи з дипломатичними або службовими паспортами, особи з фізичними вадами, які унеможливлюють подання біометричних даних тощо).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА